bij Robèrt

bij Robèrt

Packaging design

Voor het keuzedeel packaging design kreeg ik een opdracht van Robèrt van Beckhoven. Robèrt is een bekende patissier en heeft een bakkerij, met daarbij een klein winkeltje waar mensen zijn lekkernijen kunnen kopen, zo ook zijn bonbons. Robèrt gaf ons de opdracht om een verpakking te ontwerpen voor zijn bonbons.

Klant:
Robèrt van Beckhoven
Diensten:
Packaging design
School jaar en vak:
SintLucas Jaar 3, Packaging design

Ontwerpen

De bonbons van Robèrt zijn niet zomaar bonbons, daarom vind ik dat de verpakking ook kwaliteit uit mag stralen. De bonbon verpakking die je hier ziet gaat daarom als een “juwelendoos” open. De verpakking voelt aan als een cadeautje, om te geven of gewoon voor jezelf. 

Om het gevoel van een cadeautje te versterken, heb ik ervoor gekozen om tussen de sleeve en het plastic laagje in, een klein kaartje te leggen met een leuke boodschap erop. Een aantal van de kaarten zullen standaard in de verpakkingen zitten, en andere speciale gelegenheidskaarten zijn los erbij te krijgen. Zo kan men het cadeautje personaliseren tot bijvoorbeeld een moederdag- of verjaardags cadeau. 

De verpakkingen die Robèrt al in zijn winkel heeft, hebben een aantal elementen die ik graag terug wilde laten komen in mijn ontwerp, om zo de huidige stijl door te trekken in mijn verpakking voor de bonbons. Zo zie je dus op de verpakking het ronde element wat ook te zien is op de taartdozen die nu meegegeven worden in de winkel. 

Omdat bij Robèrt een open bedrijf is en iedere klant via de etalage naar binnen kan kijken in de bakkerij, heb ik ervoor gekozen om een deel van de sleeve open te laten. Zodat men het product al een klein beetje kan zien, net alsof ze in de etalage liggen.